Maatschappelijk begeleider Hbo

Afwisselend en uitdagend werken met een dynamische doelgroep, in een leuk, gevarieerd team. Als ambulant begeleider is geen dag hetzelfde en beweeg je mee in de behoefte van je cliënten en van de maatschappij.

Wat zijn je werkzaamheden

Je biedt ambulante ondersteuning aan cliënten van alle leeftijden die zich in hun (primaire) leefomgeving niet staande kunnen houden. Het betreft hier veelal mensen met GGZ problematiek die in sociaal isolement terecht zijn gekomen.
Het doel van Actief-Talent is om cliënten zo goed mogelijk zelfstandig te laten deelnemen aan de maatschappij. We werken daarin vanuit de presentiebenadering. In je functie draag je zorg voor adequate begeleiding en voor een veilige en leerzame leefomgeving. Je signaleert de behoeften van cliënten, zodanig dat op basis van de verzamelde gegevens een begeleidings-/zorgplan kan worden op-/bijgesteld.

Maatschappelijke participatie van cliënten wordt gestimuleerd, hierbij kun je denken aan werk en dagbesteding en (re)creatieve activiteiten.
Je kunt waar nodig positief omgaan met het groepsproces en inspelen op onverwachte situaties. Daarnaast geef je cliënten inzicht in eigen gedrag en leefomgeving en ondersteun je hen bij de inrichting van het dagelijks leven.
Verder ben je ook de schakel tussen de cliënt en de gemeente en ben je verantwoordelijk voor het tijdig aanvragen van de zorglegitimaties.

Wij vragen

Een enthousiaste en gedreven collega, die stevig in zijn/haar schoenen staat, met minimaal een afgeronde relevante opleiding op HBO-werk- en denkniveau.
Inzicht in psychische en/of psychiatrische ziektebeelden.
Doelgericht en methodisch begeleiden van je cliënt naar zelfredzaamheid.
Voeren van regie over het traject, samen met de cliënt, diens netwerk en ketenpartners.
Zoekt naar mogelijkheden, soms ook buiten de gebaande paden.
Iemand die anderen motiveert en perspectief kan bieden.
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist. De kosten hiervoor worden vergoed.

Wij bieden werk dat het verschil maakt

Actief Talent is actief in de gemeente Renkum en biedt zowel individuele hulpverlening als groepsbegeleiding en activerend werk. We hebben verschillende locaties waar ook begeleid wonen wordt geboden. Ons werk geeft zowel professioneel als persoonlijk voldoening, door het verschil dat we maken in mensenlevens.
We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar geen dag hetzelfde is. Ons team bestaan uit 10 collega’s die met elkaar samen werken, waarin openheid en leerklimaat bovenaan staan.

Je wordt afhankelijk van je werkervaring ingeschaald in schaal 8 van de CAO Sociaal Werk (Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening). Deze loopt van € 2.627,-- tot € 3.742,-- per maand bij een 36-urige werkweek. Je ontvangt ook een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantiegeld en er zijn mogelijkheden om gebruik te maken van diverse andere regelingen.

We bieden je een contract aan voor de duur van twaalf maanden met de intentie om daarna een vast dienstverband aan te gaan.
Als secundaire arbeidsvoorwaarde wordt je opgenomen in het pensioenfonds PFZW

Over Actief Talent

Wij geloven dat mensen tot hun recht komen in relatie met anderen. Wij bieden daarom niet alleen individuele hulpverlening maar ook een plek waar je andere mensen kan ontmoeten. Ons doel is dat we samen het gewone leven delen en dat je weet dat je altijd kan terugvallen op een netwerk van mensen die om je heen staan.

In Heelsum is Buurth een plek waar je mensen kan ontmoeten. In Renkum is de pastorie zo’n plek. Het doel blijft dat je zelf regie hebt over je leven en daarbij mag je gebruik maken van de mogelijkheden die wij bieden om dat doel te bereiken. Wij bieden hulp aan kwetsbare volwassenen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding.

Pas jij bij Actief Talent?

Solliciteer dan op deze vacature. Graag ontvangen we per e-mail (administratie@actief-talent.nl) van jou de volgende documenten: een CV en een brief waarin je motivatie voor dit werk beschrijft.

 

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met Jaap van Meerveld 06 - 47464513 of Elise van de Giessen 06 - 53643873

Scroll naar top