Maatschappelijk begeleider Hbo

Heb jij hart voor mensen met psychische en/of sociale klachten, ben jij daadkrachtig en zoek jij naar een flexibele, uitdagende baan? Dan is de functie van Maatschappelijk Werker bij Actief Talent in de gemeente Renkum misschien iets voor jou! Als Maatschappelijk Werker ondersteun jij kwetsbare mensen uit hun isolement te komen om weer een plek in te nemen in de maatschappij.

Wat ga je bij ons doen?

Als Maatschappelijk Werker bied jij ambulante begeleiding aan kwetsbare mensen die zich in hun dagelijks leven niet of moeizaam staande kunnen houden. Onze doelgroep bestaat uit mensen van alle leeftijden bij wie veelal sprake is van GGZ-problematiek en hierdoor in een sociaal isolement zijn geraakt. Vanuit een betrokken, hoopvolle, oordeelvrije houding bied jij begeleiding op doelen in diverse leefgebieden, geef jij cliënten inzicht in hun eigen gedrag en kun jij inspelen op onverwachte situaties die zich soms in het leven van een cliënt kunnen voordoen. Alles is er hierbij op gericht om cliënten weer deel te laten voelen aan de maatschappij. Dit maakt dan ook dat geen dag hetzelfde is. Daarnaast schakel je tussen de cliënt, de gemeente en andere professionals die betrokken zijn bij jouw cliënt.

Jouw taken zullen zijn:

 • Het methodisch voeren van begeleidingsgesprekken gericht op de verschillende begeleidingsdoelen;
 • Het bijhouden van het dossier van een cliënt;
 • Het onderhouden van externe contacten;
 • Het bijwonen van teamvergaderingen;
 • Het inspelen op onverwachte situaties.

 

Waarom werken bij Actief Talent?

Bij Actief Talent geloven we dat, wanneer we naast problemen ook iemands talenten aanspreken, hij tot bloei komt. Zo is ieder mensenleven is het dubbel en dwars waard om in te investeren. Bij Actief Talent bieden wij kwalitatieve zorg vanuit een betrokken, hoopvolle en gastvrije houding. En wij zetten wij een extra stap die nodig is om mensen niet alleen zo goed mogelijk te ondersteunen, maar om zich gezien te laten voelen om wie zij ten diepste zijn. Buiten alle problemen om.

Ook geloven wij dat mensen het best tot hun recht komen in relatie met anderen. Wij bieden daarom niet alleen individuele begeleiding, maar ook een plek waar mensen samen onder begeleiding wonen en een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Om zo samen het gewone leven te delen en te weten dat je altijd kunt terugvallen op een netwerk van mensen dat om je heen staat.

Onze visie maakt ons niet alleen een unieke, maar ook een prettige en leerzame organisatie om voor te werken. Actief Talent bestaat uit een klein, betrokken en divers team van ongeveer 15 mensen. We schromen niet voor een uitdaging, maar weten daarbij onze collega’s te vinden voor advies en een luisterend oor.

Dit alles doen we niet zomaar, Actief Talent is opgericht vanuit een christelijke levensovertuiging en we baseren onze werkwijzen, normen en waarden daarop.

Wat heb je nodig als maatschappelijk werker bij Actief Talent?

 • Je beschikt over een diploma op minimaal HBO-niveau (SPH, MWD, Social Work, Verpleegkunde, of iets anders in de richting van Zorg en Welzijn);
 • Affiniteit met werken vanuit een christelijke levensovertuiging;
 • Je hebt affiniteit en/of ervaring met het werken met mensen met GGZ-problematiek;
 • Je denkt in mogelijkheden, soms ook buiten de gebaande paden;
 • Je weet van aanpakken;
 • Je bent iemand die anderen motiveert en perspectief kan bieden;
 • Je hebt zelfkennis en kunt reflecteren op je eigen handelen;
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (kosten hiervoor worden door Actief Talent vergoed)

Wat kun je bij ons verwachten?

 • Een uitdagende en afwisselende baan;
 • Een klein, betrokken team dat voor je klaarstaat en met je meedenkt;
 • Intervisie en werkbegeleiding om jou zo goed mogelijk te ondersteunen in je werkzaamheden;
 • Goede arbeidsvoorwaarden en faciliteiten, zoals een goede laptop en een prettig kantoor;
 • Deskundigheidsbevordering door verschillende trainingen en cursussen;
 • Veel vrijheid om binnen de organisatie taken op te pakken die passen bij jouw talenten;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Je wordt, afhankelijk van je werkervaring, ingeschaald in schaal 8 van de CAO Sociaal Werk. Deze loopt van € 2.836,-- tot € 4.040,-- per maand bij een 36-urige werkweek. Je ontvangt ook een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantiegeld en er zijn mogelijkheden om gebruik te maken van diverse andere regelingen.

Wil je direct solliciteren of heb je vragen over deze vacature?

Ben je enthousiast over deze vacature? Dan maken we graag kennis met jou! Stuur een mail met jouw CV en motivatie naar administratie@actief-talent.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Jaap van Meerveld via 06 - 4746 4513, Hester Christiaans 06 - 1375 8134 of via info@actief-talent.nl.

Scroll naar boven